זה הזמן להסיר חסמים לאימוץ כלי בינה מלאכותית בארגונים
לכלי בינה מלאכותית (AI) יש פוטנציאל לחולל מהפכה באופן שבו פועלים ארגונים, ולאפשר הם עבודה יעילה וחדשנית, ויכולת הסתגלות קריטית למציאות המשתנה. המהפכה שכבר כאן, לא יכולה להישאר נחלתם של בודדים או יודעי דבר, היא בשורה לכל אדם וארגון באשר הם. עם זאת, בכוחם של מחסומים רבים למנוע נגישות ואימוץ של כלי AI.
לקרוא בין השורות – האיך והלמה של צ'ט ג'יפיטי
בבסיסו כל מודל שפה גדול (LLM) נועד ליצור טקסט המדמה את דרך התקשורת שלנו, האנושית, בהתבסס על הנחיה או נושא מוגדרים. כדי לבצע את המשימה הוא מסתמך על ארכיטקטורת רשת עצבית (רשת נוירונים) המאפשרת למודל לעבד כמויות גדולות של נתוני טקסט וללמוד דפוסים ויחסים בין מילים וביטויים.
נסיעה ברכבת הרים של שוק העבודה
בסוף שנת 2022 הבינה המלאכותית זינקה ממסכי סרטי המדע הבדיוני אל תוך השגרה היומיומית שלנו. היא נמצאת בטלפונים, במכוניות, בבתים שלנו, ועכשיו היא מפלסת את דרכה אל מקומות העבודה שלנו. אבל האם זה אומר שניפרד מהעבודות שלנו ומהקולגות האנושיים שלנו? בואו נצלול לכמה תובנות מרתקות שהובאו לאור בדוח של ה-OECD.
?כבר כאן ChatGPT הרוצחת של
Orca נבנתה כעוזרת וירטואלית בעלת אינטליגנציה יוצאת מגדר הרגיל, ומצטיירת כמאתגרת פוטנציאלית של ChatGPT, יקיר ליבנו הבלתי מעורער. בעוד ששני מודלי ה-AI הללו חולקים שושלת משותפת תחת ההורות של מיקרוסופט, הפונקציונליות והיכולות השונות שלהם עוררו שיח מסקרן על סוג חדש של דו-קיום.
בינה מלאכותית ואוטומציה: הקץ של שוק העבודה
העולם שסביבנו גועש מהפוטנציאל של AI גנרטיבי - מודלי שפה גדולים (LLMs) ו-ChatGPT כדוגמה מובהקת שלהם. הטכנולוגיות הללו מבשרות עידן חדש של אוטומציה ופוטנציאל של החלפת משימות (Tasks) אנושיות על ידי המכונה, עם השלכות על מקומות העבודה ועל הדרך שבה אנו עובדים. אבל מה זה אומר על עתיד התעסוקה?
כיצד לאמן בינה מלאכותית גנרטיבית באמצעות ידע ארגוני
כדי לממש את הפוטנציאל וליישם בינה מלאכותית גנרטיבית, חברות נדרשות לבצע אימון יסודי של המודלים הגנרטיביים על נתונים איכותיים ורלוונטיים מתחום העיסוק שלהן. המודלים "לומדים" מהנתונים ומשתפרים ככל שהם נחשפים ליותר דוגמאות איכותיות. אחרת נקבל תוצאות כלליות במקרה הטוב, לא מדויקות במקרה הסביר, ושקריות במקרה הרע. אז מה ניתן לעשות?
השפעת בינה מלאכותית על הכלכלה: מהפכה או אבולוציה? שני דוחות. שתי תחזיות. וגולדמן סאקס אחד
האם בינה מלאכותית (AI) תשנה את הכלכלה העולמית כפי שאנו מכירים אותה? זוהי שאלה שמעסיקה כלכלנים, מנהלים ומשקיעים ברחבי העולם. שני דוחות שפורסמו על ידי גולדמן סאקס בהפרש של חודש בלבד, מציגים תמונות עתיד שונות בתכלית, ומעלים שאלות מרתקות על עתיד הכלכלה בעידן ה-AI.
האתר הזה עושה שימוש בעוגיות